groothandel in batterijen, accu's en custom-made batterypacks

Shopping Cart 0
€ 0,00

Aangepaste levertijden feest- en gedenkdagen

Aangepaste levertijden 2022
Mei 2022 | De komende tijd zijn door feest- en gedenkdagen de levertijden iets anders dan dat u van ons gewend bent. Bestel op tijd. Zie leverschema hieronder:

  Feest- of gedenkdag
    Besteldag Leverdag
  2e Pinksterdag Maandag 6 juni (gesloten) Woensdag 8 juni
Saft’s introduceert nieuwe IoT Smart Selector

SAft Batteries IoT Smart Selector
Mei 2022 | Saft Batteries heeft een nieuwe versie gelanceerd van haar Internet of Things (IoT) Smart Selector, de online tool om ontwikkelaars te helpen snel de levensvatbaarheid van hun IoT projecten te evalueren. De selector is ontworpen om primaire lithiumbatterijoplossingen aan te bevelen voor een breed scala aan IoT-toepassingen.

Lees meer op saftbatteries.com/iot-selector
Aanpassing STIBAT tarieven 2022

Aanpassing STIBAT tarieven 2022
Januari 2022 | De Europese Commissie is er duidelijk over: er moeten veel meer afgedankte draagbare batterijen en accu’s ingezameld en gerecycled worden. Dat is beter voor het milieu! Daarom zijn er per 1 januari 2022 belangrijke tariefswijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste verandering betreft de tarieven voor batterijen in categorie I tot en met VI. Waar we voorheen geen bijdrage vroegen voor batterijen van lood, doen we dat nu wel. Ook worden NiMh-batterijen vanaf 2022 apart geprijsd.

Tarievenlijst 2022
De tarievenlijst voor 2022 kunt u hier inzien of als PDF downloaden

Vragen?
Mocht u hierover vragen hebben, dan staan we u uiteraard graag te woord. Per mail kan dit via sales@batimp.nl en telefonisch via telefoonnummer 0413-21 22 22.Saft opent nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers (Frankrijk)

Opening Saft elektrolyt fabriek Poitiers
Oktober 2020 | Saft Batteries heeft afgelopen week zijn nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers met een ceremonie geopend. Met deze nieuwe fabriek verdubbelt de productiecapaciteit van elektrolyt, het belangrijkste onderdeel van Saft lithiumcellen. Deze investering van € 9 miljoen werd gedreven door de groeiende vraag naar Saft lithiumcellen voor slimme meters en Internet of Things (IoT) -toepassingen.

Het elektrolyt dat door Saft Batteries wordt geproduceerd, is een unieke onderscheidende factor die bepalend is voor de prestaties, betrouwbaarheid en lange levensduur van de primaire lithiumcellen.

Momenteel produceert de fabriek ongeveer 500 ton elektrolyt per jaar. De nieuwe fabriek van 1.900 vierkante meter verdubbelt de jaarlijkse productiecapaciteit tot 1.000 ton. De start van de productie staat gepland voor begin 2021. Deze extra productiecapaciteit zal Saft Batteries in staat stellen om haar flexibiliteit te vergroten om zich aan te passen aan de sterke vraag van de Internet of Things-sector.

Saft Batteries is wereldleider op het gebied van onderzoek, ontwerp en productie van batterijen voor elektronica, metering, IoT, ruimtevaart- en defensiemarkten.

Wereldrecord voor LoRaWan IoT dataoverdracht!

LoRaWAN IoT oplossingen
Het nieuwe gevestigde record staat op maar liefst 832 km. Het Nederlandse bedrijf Lacuna lanceerde een ballon met daaraan bevestigd een LoRaWAN-sensor, een testapparaat en GPS tracker en werd gevoed door een Saft lithiumbatterij. Het LoRaWAN-netwerk word gebruikt om data afkomstig van IoT oplossingen te ontvangen en te verwerken.

Hoe het kan dat datapakketten zulke grote afstanden kunnen afleggen met LoRaWAN is nog niet geheel duidelijk? Maar dat LoRaWan een grote toekomst heeft binnen de wereld van IoT oplossingen i.c.m. met de juiste batterijtechnologie is een ding wat zeker is. Wij houden de ontwikkelingen rondom LoRaWAN nauwlettend in de gaten...

Meer weten over IoT? Lees dan ook "wat is het Internet of Things"


ISO 9001 en 14001 certificering

Batterij Import Nederland Erp
We zijn enorm trots op het feit dat we voor het 18e jaar op rij ISO gecertificeerd zijn! Wij hebben deze week wederom het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement en het 14001 certificaat voor milieumanagement behaald. Wij zijn als bedrijf continu op zoek naar hoe processen verder verbeterd kunnen worden en de kwaliteit naar een nog hoger niveau gebracht kan worden. Hiermee willen wij ons onderscheiden van de concurrentie en de kwaliteit nog beter waarborgen. ISO 9001:2015 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement die bedrijfsprocessen in kaart brengt en controleert. De ISO 14001:2015 is de internationale norm voor milieumanagement en wordt gebruikt om ons milieubeleid en de uitvoering hiervan te waarborgen.

Wilt u meer informatie over onze ISO certificering? Lees meer