Winkelwagen

Vertraging door gestrand containerschip Suezkanaal

Vertraging Ever Given Suezkanaal
29 maart | Het containerschip Ever Given dat bijna een week vastzat in het Suezkanaal, is los. Volgens de maritieme autoriteiten van het kanaal is de scheepvaart weer hervat. Toch zijn de problemen nog lang niet voorbij. Er liggen meer dan 320 schepen te wachten in een lange file en enkele maken noodgedwongen om een grote omweg om Afrika heen. Dit resulteert in een 10 tot 14 dagen langere reistijd.

De anders zo strakke planning van grote zeehavens zoals Antwerpen en Rotterdam is volledig in de war geschopt. Het kan zijn dat schepen dagen op elkaar moeten wachten voordat er kan worden gelost. Dat effect werkt heel erg lang door. Van vervoer naar het achterland, de binnenvaart tot het wegvervoer: alles kan hierdoor ontregeld raken. Omdat de schema's niet meer kloppen en er geen goede afstemming meer is. Wat betekent dit voor u? Op dit moment kunnen we nog geen exacte informatie geven. Maar dat er vertraging ontstaat in van enkele van onze producten is wel zeker. Het gaat dan voornamelijk om zendingen van GP Batteries en pbq loodaccu’s.

Zodra we meer nieuws hebben brengen we u onmiddellijk op de hoogte. Excuses voor het ongemak. Heeft u vragen omtrent leveringen, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.
Storing DPD

Storing DPD
17 februari | Door een landelijke storing bij onze vervoerder DPD zijn gisteren niet alle pakketten in hun distributiecentrum gescand. Het kan dus zijn dat uw zending 1 dag vertraging heeft opgelopen of dat deze wel op route is maar dit niet vermeld wordt in het Track & Trace systeem van DPD. Excuses voor het ongemak.
Drukte transporteurs

Aangepaste levertijden 2020
Januari 2021 | Ook de komende tijd zijn de levertijden anders dan dat u van ons gewenst bent. 
De uitlevering van postzendingen en pakketten kunnen mogelijk de komende tijd ook nog vertraging oplopen. Onze transporteurs doen hun uiterste best alle achterstanden weg te werken. Dit als gevolg van de Coronapandemie en de lockdown. Vertragingen zijn afhankelijk van regio en vervoerder.
Aanpassing STIBAT tarieven 2021

Aanpassing STIBAT tarieven 2021
November 2020 | Het inzamelresultaat van Stichting batterijen is in 2019 gestegen naar 50,6 procent. STIBAT verwacht dat de stijging dit jaar zal doorzetten en dat het resultaat voor 2020 opnieuw boven de vijftig procent uitkomt. Een prima resultaat en ruim boven de Europese norm van 45 procent. Echter leidt deze structurele groei tot hogere kosten van de afvalbeheersstructuur. De verwachting is dat de inzamelkosten circa 7 procent hoger zullen uitkomen ten opzichte van 2019. De kosten voor recycling stijgen ongeveer met 14 procent. Voor alle producten waar een batterij in (of los bij) zit, moet verplicht een verwijderingsbijdrage aan Stibat betaald worden. Dit is in lijn met de internationale wet- en regelgeving.

Op grond heeft STIBAT besloten de beheerbijdrage met ingang van 1 januari 2021 met 5 procent te verhogen. Wij gaan deze wettelijke verhoging per 4 januari 2021 doorvoeren in ons systeem.

Bekijk de nieuwe tarievenlijst hierSaft opent nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers (Frankrijk)

Opening Saft elektrolyt fabriek Poitiers
Oktober 2020 | Saft Batteries heeft afgelopen week zijn nieuwe elektrolytfabriek in Poitiers met een ceremonie geopend. Met deze nieuwe fabriek verdubbelt de productiecapaciteit van elektrolyt, het belangrijkste onderdeel van Saft lithiumcellen. Deze investering van € 9 miljoen werd gedreven door de groeiende vraag naar Saft lithiumcellen voor slimme meters en Internet of Things (IoT) -toepassingen.

Het elektrolyt dat door Saft Batteries wordt geproduceerd, is een unieke onderscheidende factor die bepalend is voor de prestaties, betrouwbaarheid en lange levensduur van de primaire lithiumcellen.

Momenteel produceert de fabriek ongeveer 500 ton elektrolyt per jaar. De nieuwe fabriek van 1.900 vierkante meter verdubbelt de jaarlijkse productiecapaciteit tot 1.000 ton. De start van de productie staat gepland voor begin 2021. Deze extra productiecapaciteit zal Saft Batteries in staat stellen om haar flexibiliteit te vergroten om zich aan te passen aan de sterke vraag van de Internet of Things-sector.

Saft Batteries is wereldleider op het gebied van onderzoek, ontwerp en productie van batterijen voor elektronica, metering, IoT, ruimtevaart- en defensiemarkten.

ISO 9001 en 14001 certificering

Batterij Import Nederland Erp
We zijn enorm trots op het feit dat we voor het 18e jaar op rij ISO gecertificeerd zijn! Wij hebben deze week wederom het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement en het 14001 certificaat voor milieumanagement behaald. Wij zijn als bedrijf continu op zoek naar hoe processen verder verbeterd kunnen worden en de kwaliteit naar een nog hoger niveau gebracht kan worden. Hiermee willen wij ons onderscheiden van de concurrentie en de kwaliteit nog beter waarborgen. ISO 9001:2015 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement die bedrijfsprocessen in kaart brengt en controleert. De ISO 14001:2015 is de internationale norm voor milieumanagement en wordt gebruikt om ons milieubeleid en de uitvoering hiervan te waarborgen.

Wilt u meer informatie over onze ISO certificering? Lees meer