Winkelwagen

Fabriek Arts Energy draait op volle toeren!

Fabriek Arts Energy
29 Sep 2020 | De fabriek van Arts Energy in Frankrijk draait 24/7 op volle toeren om de enorme achterstand weg te werken. Deze is ontstaan als gevolg van het Covid-19 virus en de lockdown in Frankrijk. Hierdoor zijn er grote tekorten ontstaan in de aanlevering van materiaal waardoor er niet geproduceerd kon worden. Het gaat dan voornamelijk om de NiCd Cs (sub-C) cellen, die veel gebruikt worden in accu’s voor noodverlichting.

Ons verkoopteam doet er alles aan om iedere order zo snel als mogelijk de deur uit te krijgen maar helaas ontstaat er hier en daar vertraging door gebrek aan voorraad.
Wij vragen u om uw begrip voor de ontstane situatie.KVK Innovatie Top 100

Wattsun popup power
Het bedrijf Wattsun pop-up power B.V. ontwikkelde een duurzame en mobiele energieoplossing. Met dit draagbare en stapelbare lithium-ion batterijsysteem kun je met één druk op de knop een duurzame stroomvoorziening beschikbaar maken op iedere gewenste locatie. Wattsun helpt bedrijven hiermee om duurzamer, efficiënter en veiliger te werken. Duurzamer: Zero Emission. Als Wattsun komende drie jaar haar verkoopdoel haalt dan wordt er in totaal 56 Miljoen kg CO2 bespaard ten opzichte van het gebruik van een aggregaat.

Deze innovatie levert in ieder geval een nominatie op in de KvK Innovatie top 100 https://bit.ly/2YHgh2n


Wereldrecord voor LoRaWan IoT dataoverdracht!

LoRaWAN IoT oplossingen
Het nieuwe gevestigde record staat op maar liefst 832 km. Het Nederlandse bedrijf Lacuna lanceerde een ballon met daaraan bevestigd een LoRaWAN-sensor, een testapparaat en GPS tracker en werd gevoed door een Saft lithiumbatterij. Het LoRaWAN-netwerk word gebruikt om data afkomstig van IoT oplossingen te ontvangen en te verwerken.

Hoe het kan dat datapakketten zulke grote afstanden kunnen afleggen met LoRaWAN is nog niet geheel duidelijk? Maar dat LoRaWan een grote toekomst heeft binnen de wereld van IoT oplossingen i.c.m. met de juiste batterijtechnologie is een ding wat zeker is. Wij houden de ontwikkelingen rondom LoRaWAN nauwlettend in de gaten...


Peugeot en Total gaan samen accupakketten bouwen

Saft Batteries - a company of Total
Olie- en gasbedrijf Total, het moederbedrijf van Saft Batteries, heeft onlangs aangekondigd om samen met Peugeot accupakketten voor elektrische auto's te gaan bouwen. Peugeot en Total hebben hiervoor een joint venture opgestart en zal met steun van de Europese Commissie een fabriek in Frankrijk gaan bouwen en in Duitsland komt een productiecentrum.

Automotive Cell Company (ACC) gaat jaarlijks voor ruim één miljoen elektrische auto’s accu’s produceren, hetgeen in een marktaandeel van 10 tot 15 project moet resulteren. De batterijtechnologie is uiteraard afkomstig van dochterbedrijf Saft Batteries.

De markt voor accu’s voor elektrische auto’s wordt nu nog gedomineerd door bedrijven als LG Chem, Samsung en het chinese CATL.

Ook Toyota en Panasonic hebben onlangs bekend gemaakt dat zij per 1 april van dit jaar gaan samenwerken aan batterijen voor elektrische auto’s. Het is niet de eerste samenwerking tussen Toyota en Panasonic, in 1996 werkte beide bedrijven al samen, toen aan batterijen voor hybride wagens waaronder de succesvolle Toyota Prius. Panasonic produceert al jaren cilindervormige batterijen (18650 en 2170 cel) voor Tesla.

Zullen deze samenwerkingen gaan leiden tot dé definitieve doorbraak van de elektrische auto?


PIM Software; betrouwbare en uniforme productdata

Compano PIM software
Altijd de juiste productclassificaties met PIM-software We zijn op de valreep gestart met het implementeren van onze data in het PIM software systeem van Compano. Hiermee kunnen we begin 2020 aan de ETIM standaard voldoen en zijn we in staat om actuele, betrouwbare en uniforme productdata te publiceren naar de datapool van 2BA. Onmisbaar in de huidige wereld van digitalisering! Ons doel is uiteraard om datakwaliteit naar een hoger niveau te brengen en te houden.

Gebruikers van product- en artikeldata (ETB installateurs, onderhoudsbedrijven etc.) willen graag eenvoudig beschikken over betrouwbare data. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde datapools. Een datapool is een online punt waar fabrikanten en groothandels hun geclassificeerde productinformatie plaatsen die vervolgens door afnemers ingelezen kan worden in hun eigen vertrouwde ERP systeem.

Compano levert software voor de bouw- en installatiebranche is erkend partner van Ketenstandaard voor de bouw- en installatie, ETIM, FESAH en GS1.

Wilt u meer weten over PIM, 2BA of ook onze data gaan gebruiken? Neem dan contact met ons op via sales@batimp.nl


ISO 9001 en 14001 certificering

Batterij Import Nederland Erp
We zijn enorm trots op het feit dat we voor het 17e jaar op rij ISO gecertificeerd zijn! Wij hebben deze week wederom het ISO 9001 certificaat voor kwaliteitsmanagement en het 14001 certificaat voor milieumanagement behaald. Wij zijn als bedrijf continu op zoek naar hoe processen verder verbeterd kunnen worden en de kwaliteit naar een nog hoger niveau gebracht kan worden. Hiermee willen wij ons onderscheiden van de concurrentie en de kwaliteit nog beter waarborgen. ISO 9001:2015 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement die bedrijfsprocessen in kaart brengt en controleert. De ISO 14001:2015 is de internationale norm voor milieumanagement en wordt gebruikt om ons milieubeleid en de uitvoering hiervan te waarborgen.

Wilt u meer informatie over onze ISO certificering? Lees meer