Blog

 1. 10 must-know veiligheidsissues over Li-ion accu’s!
  20
  Dec

  10 must-know veiligheidsissues over Li-ion accu’s!

  Lithium-ion (Li-ion) batterijen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Door hun hoge energiedichtheid hebben ze veel voordelen op het gebied van gewicht en volume. Andere voordelen, zoals hun levensduur bij het fietsen en de lage zelfontlading, maken het mogelijk om veel toepassingen te ontwikkelen voor verschillende sectoren.

  Lees meer
 2. Saft lithium batterijen; één van de beste batterijen in zijn soort...
  20
  Apr

  Saft lithium batterijen; één van de beste batterijen in zijn soort...

  Je hebt een betrouwbare lithium batterij nodig met een hele lange levensduur, maar hoe maak je nu de juiste keuze?

  Tegenwoordig worden er steeds meer eisen gesteld aan batterijen, we willen meer power, langere levensduur en een constante prestatie voor een bepaalde tijd. En laten we eerlijk zijn in feite is de batterij nog steeds het zwakste deel in een applicatie of product. Denk aan een mobiele telefoon, elektrische fiets of tablet. Maar ook in je horloge of afstandsbediening. Stopt de batterij ermee dan stopt alles.

  Lees meer
 3. Drie batterijtechnologieën die de toekomst kunnen voeden
  20
  Nov

  Drie batterijtechnologieën die de toekomst kunnen voeden

  De wereld heeft meer power nodig, bij voorkeur in een vorm die schoon en hernieuwbaar is. De markt voor energieopslag worden momenteel voornamelijk gevormd door lithium-ion batterijen. Maar waar kunnen we de komende jaren naar uitkijken?

  Laten we beginnen met enkele basisprincipes van een batterij. Een batterypack bestaat uit één of meerdere cellen, die elk een positieve elektrode (de kathode), een negatieve elektrode (de anode), een separator en een elektrolyt hebben. Door het gebruik van verschillende chemicaliën en materialen kunnen de eigenschappen van de batterij beïnvloedt worden. Je spreekt dan over de hoeveel energie die een batterij kan opslaan, hoeveel stroom deze kan leveren of het aantal keren dat deze kan worden geladen en ontladen.

  Lees meer
 4. Branden door lithium gerelateerde accu's neemt toe, blussen wordt steeds ingewikkelder
  01
  Jan

  Branden door lithium gerelateerde accu's neemt toe, blussen wordt steeds ingewikkelder

  Afgelopen Oktober tijdens de World Solar Challange 2017, een race voor zonneauto's, waren de Nederlandse teams met overhand de beste; het Nuon Solar Team won voor de 7e keer de Challanger-klasse en het Solar Team Eindhoven won voor de 3e keer de Cruiser-klasse. Maar beide teams hadden bijna niet kunnen deelnemen, de studenten hadden grote moeite om hun custom-made li-ion accu op tijd in Australie te krijgen. De regels omtrent het vervoer van lithium gerelateerde batterijen- en accupacks zijn onlangs wederom aangescherpt.

  Vliegtuigmaatschappijen durfden de handgemaakte accu's van de studententeams niet mee te nemen. Dat komt door recente ongelukken met batterijen van telefoons aan boord van vliegtuigen. Branden van lithium gerelateerde batterijen- en accupacks zijn moeilijk te blussen. De FAA (Federal Aviation Administration) heeft onderzoeken gestart naar batterijbranden en maakt zich de laatste tijd ernstige zorgen. Lithium batterijen kunnen bij verkeerd gebruik of beschadiging als gevolg van verkeerd verpakken oververhit raken en ontbranden. Ze kunnen ook ontbranden als ze worden blootgesteld aan een van buitenaf inwerkende brand.

  Lees meer
 5. Gaat IoT (Internet of Things) ons helpen met de 1,5 meter-economie?
  01
  Jan

  Gaat IoT (Internet of Things) ons helpen met de 1,5 meter-economie?

  Deze vraag houdt vele bedrijven op dit moment bezig. Er ontstaan allerlei praktische problemen en anderhalve meter afstand houden blijkt in het dagelijks leven soms al een grote uitdaging. Laat staan wanneer je met collega’s aan een lopende band staat of in samen in een productieruimte of magazijn werkt. Waarschuwingsposters, afzetlinten, plexiglas schermen, vloerstickers en speciale looproutes, ondernemers proberen op allerlei creatieve manieren te voorkomen dat klanten te dichtbij komen. Vaak gaan mensen niet bewust in de fout, maar is het moeilijk in te schatten hoe groot de onderlinge afstand is.

  <!

  Lees meer